8 Mart ‘Renklerin Dilinde; Kadın’ İle Hayat Buldu

Turgutlu Belediyesi’nin Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile gerçekleştirdiği resim kursuna katılan kursiyerlerin yıl boyu yapmış olduğu kadın temalı resimler, ‘Renklerin Dilinde; Kadın’ adlı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen serginin açılışında yaptığı konuşmada tarihi atmosfere sahip Belediye Etkinlik Salonu’nun ilk programa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bu özel günü daha da anlamlı kılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor, sergide emeği geçenleri kutluyorum” dedi. (08.03.2018 - 16:56)

8 Mart ‘Renklerin Dilinde; Kadın’ İle Hayat Buldu

Turgutlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Turgutlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün sürdürdüğü resim kursuna katılan 24 kursiyer, kurs öğretmeni Emine Kaplan Kozak öncülüğünde hazırladıkları eserlerini ‘Renklerin Dilinde; Kadın’ sergisiyle beğeniye sundu. Turgutlu Belediyesi Etkinlik Salonu’nda (eski belediye hizmet binası) açılışı yapılan sergiye Kaymakam Uğur Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Selçuk Gökçe, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü, daire müdürleri, kurum amirleri, mahalle muhtarları, oda başkanları, dernek temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

“İlk Etkinlik Kadınlara Özel”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özgü mesajların verilmesin ardından bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle çok anlamlı olan bugüne özel hazırlanan serginin etkinlik salonumuzun da ilk etkinliği olmasının da ayrıca bir mutluluğunu yaşıyoruz. Turgutlu Halk Eğitimi Merkezimiz ile birlikte bu güzel sergiye imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz. Resim öğretmenimiz Emine Hanım önderliğindeki kursiyerlerimizin aylardır üzerinde titizlikle çalıştığı, birbirinden özel ‘kadın’ temalı resimleri sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ardından söz alan Kaymakam Uğur Turan ise, “Kursiyerlerimizin böylesi güzel bir günde güzel sergi açmaları son derece muhteşem oldu. Emeği geçen hocalarımızı kursiyerlerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Şirin ve protokol heyeti sergilenen resimleri inceledi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.