Başkan Şirin’e Mahalleli İdarelerde Önemli Görev

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, merkezi Ankara’da bulunan Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS)’nın 7. Olağan Genel Kurulu’nda sendika başkan yardımcılığını yürütmek üzere görevlendirildi. Genel kurul divan üyeliğini de yapan Başkan Şirin, Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Başkanlığı’na seçilen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı tebrik ederek, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. (09.11.2017 - 13:43)

Başkan Şirin’e Mahalleli İdarelerde Önemli Görev

Sendikanın Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kuruluna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bartın Belediye Başkanı ve MİS Genel Başkan Yardımcısı Cemal Akın, Türkiye İşverenler Sendikası (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Belediye Başkanları ve sendika temsilcileri katıldı. Divan Başkanlığını Hüseyin Oprukçu, Kâtip Üyeliklerini Turgay Şirin ve Yaşar Toksoy’un yaptığı 7. Olağan Genel Kurul’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MİS Genel Başkanı Hüseyin Sözlü bir konuşma yaptı. 14 yıldır MİS Genel Başkanlığı’nı yürüttüğünü belirten Hüseyin Sözlü, demokrasi kültürünü sendikalarda da yerleştirmek adına tekrar aday olmayacağını belirtti. Sendikanın 1999-2002 yılları arasında kurucu başkanlığını yapan, önceki dönem Çankırı Belediye Başkanı ve Çankırı Milletvekili olan Ahmet Bukan ile Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu’nun konuşmalarının ardından MİS yönetim kurulu çalışma raporu, mali rapor ve denetleme kurulu raporu okunarak oylandı.  Ardından seçimlere geçildi. MİS Yönetim Kurulu Üyeliklerine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü  Yaşar Coşkun seçildi. Denetleme Kurulu ise Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’ten oluştu. Disiplin Kurulu’na da Kars Belediye Başkanı Murteza Karaçanta, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy seçildi. Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Başkanlığı’na seçilen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada, “Genel Başkan Yardımcılığını yürütmekte iken bugün Genel Başkanlığı’na seçildiğim, 1999 yılında kurulan, 108  üye belediye bulunan ve üyelerinin toplu iş söz leşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak, iş barışına ve verimliliğin artmasına katkıda bulunmak, hukuki, ekonomik ve sosyal yönden desteklenmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan, Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu üyesi de olan MİS’e emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.  Kurucu Genel Başkanımız  Ahmet Bukan ile 14 yıldır Genel Başkanlık görevini üstlenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere, Mahalli İdareler İşverenler Sendikası’na destek ve katkısı bulunan tüm yönetim kurulu üyelerine, Genel Sekreterimiz Mehmet Oruçöz’e, sendikada çalışan personelimize, ayrıca bugün bizlere verdikleri destek ile yönetim kuruluna seçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.  Benimle birlikte yönetim, denetim ve disiplin kurulunda görev alan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi. Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası 7. Olağan Genel Kurulu'nun ardından yeni seçilen yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile diğer üye belediye başkanlarının da katılımı ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sohbet ederek, istişarelerde bulundular.