Başkan Çetin Akın, “Türk halkı tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de milli birlik ve beraberliğinin her şeyden önce geldiğini gösterdi”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çetin Akın mesajında Türk halkının tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bağımsızlığının, özgürlüğünün, toprak bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğinin her şeyden önce geldiğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Başkan Çetin Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istikbaline, Türk ulusuna yapılan 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimiyle, devlet kurumlarında yetişmiş, bu ülkeye en iyi şekilde hizmet etmesi beklenen ancak kendi halkına silah doğrultacak kadar alçalan hain bir kitle tarafından devlet çökertilmek istenmiştir. Türk milletinin engin sağduyusu, cesareti ve kahramanlığı sayesinde FETÖ tarafından yapılan bu hainlik geri püskürtülmüştür. Türk halkı tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bağımsızlığının, özgürlüğünün, toprak bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğinin her şeyden önce geldiğini bir kez daha göstermekle birlikte yapılan bu saldırı tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

Cumhuriyet’imizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, tarikat-ı medeniyedir. Medeniyetin emrettiğini ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kâfidir’ sözü 15 Temmuz gecesi yaşadığımız durumun en açık özetidir. Bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve yolunda olmaya devam edecek, Cumhuriyet’imizi her türlü saldırıdan ve hain girişimlerden koruyacağız.

Cumhuriyet’imize, demokrasimize, kurucu değerlerimize karşı alçakça saldırı girişiminde bulunulan 15 Temmuz’un 7’nci yıl dönümünde; Cumhuriyet’imizi kimseye ezdirmeyeceğimizin, vatanımızı kimseye böldürtmeyeceğimizin altını önemle çizerek belirtiyorum. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi ölümü göze alarak tankların altına giren, güzel vatanımızın istikbali için korkusuzca mücadele ederek şehadet mertebesine yükselen kahraman askerimiz Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”