TURBELDAK’tan 19 Mayıs’a Özel Etkinlik

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda özel etkinliklere imza attı.

Düzenlediği yürüyüş, tırmanış ve kamp etkinlikleriyle her yaştan doğasevere spor alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan TURBELDAK, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı unutmadı. TURBELDAK, Arif Canpoyraz İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Çayır ve Cevdet Esen’in sınıf öğrencileri ve ailelerinin doğayla iç içe bir gün geçirmesini sağladı. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert, Haydar Atilla sevk ve idaresinde Bayram Ali Çelikten rehberliğinde Spil Dağı’nda yapılan doğa yürüyüşü 4 kilometre sürdü. Doğayla iç içe, temiz hava eşliğinde yapılan bu yürüyüşte öğrenciler ve velileri, hem spor yapmanın hem de birlikte vakit geçirmenin tadını çıkardılar. Ekip ayrıca Türk Bayrağı da açarak 19 Mayıs’ı kutladı.

Sezon sonu yürüyüşü ve bayram coşkusu

Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), sezonun son etkinliğini 19 Mayıs sabahı gerçekleştirdi. Sezonun son etkinliği Ovacık Yaylası’nda, sona erdi. Yürüyüş sonrasında yapılan piknikte katılımcılar keyifli bir zaman geçirdi. TURBELDAK ekibi, 19 Mayıs gecesi ise Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Gençlik Yürüyüşüne katılarak bayramın coşkusunu yaşadı.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “TURBELDAK olarak 19 Mayıs’a özel, 2 günde 3 etkinliğe imza attık. Minik öğrencilerimiz ve ailelerinde katılım gösterdiği ilk etkinliğimizi Spil Dağı’nda gerçekleştirdik. 19 Mayıs sabahı sezonun son yürüyüşünü Ovacık Yaylası’nda yaptık. Akşam ise Belediyemizin düzenlediği Fener Alayı ve Gençlik Yürüyüşüne katılarak bayramımızı kutladık. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarım” ifadelerini kullandı.