Başkan Çetin Akın’dan Kurban Bayramı Mesajı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın yayınladığı mesajla tüm yurttaşların ve İslam Aleminin Kurban Bayramını kutladı.

Kurban Bayramının barış, sağlık, huzur, hoşgörü getirmesini temenni eden Başkan Çetin Akın, kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara “Sizden Gelen Bağışlarla Aş Olalım Sofralara” projesine destek olmaya davet etti.

Başkan Çetin Akın Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dayanışma, yardımlaşma ve paylaşmanın ön plana çıktığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bayramlarımızı birer fırsat olarak görmeli, bayramların getirdiği hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularını kullanarak bu özel günlerde hep bir arada olmalıyız. İnsanlığın içinde bulunduğu savaşlar, acılar ve gözyaşları hepimizi düşündürse de; bayramlarımızın birlik ve beraberlik çağrısına kulak vermeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız.

Özellikle ülke olarak içerisinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar, yaşanan derin yoksulluk hepimize bu bayramda önemli bir görev yüklüyor. Çünkü Kurban Bayramı paylaşmak, durumu olanın olmayana karşılık beklemeden yardım etmesi, veren elin alan eli görmemesi demektir. Turgutlu Belediyesi olarak her yıl hayata geçirdiğimiz ‘Sizden Gelen Bağışlarla Aş Olalım Sofralara’ projemizle Aşevi ve Hayır Merkezimiz aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimize bağışlanan kurbanlıkları ulaştırıyoruz. Kurban Bayramı vesilesiyle bağışta bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımızı da paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın manevi hissini en güzel şekilde yaşamaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde barışın ve sevginin çoğalarak arttığı, sağlığın, huzurun ve hoşgörünün eksik olmadığı bir bayram yaşamayı temenni ediyor, Kurban Bayramı’nın Turgutlu’muza, Manisa’mıza, ülkemize, İslam alemine ve bütün dünyaya bolluk, bereket getirmesini diliyorum. Hayırlı bayramlar.”