Başkan Çetin Akın: "Basın, toplumu aydınlatan, topluma yön veren önemli bir güçtür"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Akın, "Tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, baskı ve sansür mekanizmalarının uygulanmadığı, özgür, eşit, adil bir ortamda mesleklerini hakkıyla yapabilmelerini ümit ediyorum" dedi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:


"Basın, toplumu aydınlatan, topluma yön veren önemli bir güçtür. Toplumsal değerlere saygılı, mesleki etik ve ahlak kuralları çerçevesinde, sorumluluk bilinci içinde, doğru ve tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren bir basın, çağdaş, demokratik hayatımızın vazgeçilmezdir. Ülke olarak gelişebilmemizin, özgürleşmemizin ve güçlenmemizin temelinde basın ve basın özgürlüğü yer almaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayıvermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir." sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Turgutlu’muz ve Manisa’mızdaki basın emekçilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, baskı ve sansür mekanizmalarının uygulanmadığı, özgür, eşit, adil bir ortamda mesleklerini hakkıyla yapabilmelerini ümit ediyorum. Yalnızca gazetecilik yaptıkları için özgürlükleri elinden alınan tutuklu tüm gazetecilerin ise bir an önce özgürlüklerine yeniden kavuşmalarını temenni ediyorum."