Başkan Çetin Akın, "Cumhuriyet’imizi her türlü saldırıdan ve hain girişimlerden koruyacağız"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çetin Akın, "Bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve yolunda olmaya devam edecek, Cumhuriyet’imizi her türlü saldırıdan ve hain girişimlerden koruyacağız" dedi.

Başkan Çetin Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütü tarafından yapılmaya çalışılan hain darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık. 15 Temmuz; devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen silahları kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainler tarafından devlet çökertilmek istenmiştir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için sokaklara dökülen kahraman Türk milleti, vücudunu siper ederek, FETÖ tarafından yapılan bu hainliği geri püskürtmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, tarikat-ı medeniyedir. Medeniyetin emrettiğini ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kâfidir" sözü ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha göstermiştir. Durumu en iyi anlatan ve özetleyen cümle yine ileri görüşlülüğü ile geleceğimizi aydınlatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ten gelmiştir. Bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve yolunda olmaya devam edecek, Cumhuriyet’imizi her türlü saldırıdan ve hain girişimlerden koruyacağız.

15 Temmuz gecesi kahramanlık destanını yazarken şehit olan kahraman askerimiz Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ise saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu cennet vatanımızın da bir kez daha böylesine ihanetler ve alçak saldırılarla karşı karşıya kalmamasını temenni ediyorum."