Müze Sohbetleri’nde Cevdet Öktem Yâd Edilecek

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz yıldan bu yana bir dizi şeklinde devam eden kültürel etkinliği olan Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programında Turgutlu’nun eski belediye başkanlarından Cevdet Öktem yâd edilecek. 5 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21:15’te başlayacak olan program, Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri’nin bu haftaki konusu ‘Eski Belediye Başkanlarımızdan Cevdet Öktem’ olarak belirlendi. Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın sunacağı etkinlikte dönem fotoğrafları eşliğinde Cevdet Öktem’in belediye başkanlığı dönemindeki icraatları ve özgeçmişi ele alınacak.

Kültürel etkinliklerdeki devamlılığın çok önemli olduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Müze Sohbetleri’nin bu hafta yirminci etkinliğini gerçekleştireceğiz. Bu haftaki programımızda ilçemizin en önemli belediye başkanlarından birisi olan Cevdet Öktem konu edilecek. 1934’ten 1955’e kadar aralıklarla 15 yıla yakın belediye başkanlığı görevini sürdüren merhumu bu programla yâd etmiş olacağız. Konuya ilgili olan tüm hemşerilerimi çarşamba akşamı saat 21:15’te Kent Müzemize davet ediyorum” şeklinde konuştu.