Müze Sohbetlerinde Turgutlu İtfaiyesinin Tarihi Ele Alınacak

Turgutlu Belediyesinin bir dizi olarak devam eden kültürel etkinliğinin bu ayki konusu Turgutlu’da itfaiye ve sivil savunmanın geçmişi olarak belirlendi. 17 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21:15’te başlayacak program Turgutlu Kent Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi tarafından gerçekleştirilen Müze Sohbetlerinin bu ayki programı 17 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek. Turgutlu itfaiye teşkilatı ve sivil savunma kurumlarının tarihlerinin ele alınacağı program, dönem fotoğrafları eşliğinde sunulacak. Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın sunacağı programda Osmanlı döneminden günümüze söz konusu kurumların geçmişleri ve yaşadıkları dönüşüm ele alınacak.

Kültürel etkinliklere verdikleri önemi vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Müze Sohbetlerimiz, her programda farklı konularla devam ediyor ve kendi izleyici kitlesini de oluşturdu. Tüm ilgili hemşerilerimizi programımızı takip etmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.