On Dört Maddenin Görüşüldüğü Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında 2 ek gündem maddesiyle birlikte 14 madde görüşülüp karara bağlandı.

Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Madımak, Başbağlar, Srebrenitsa Katliamları, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümüne yer verdi. Başkan Çetin Akın ayrıca basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Turgutlu MAK-GÖÇ Derneğinden teşekkür ziyareti

Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi ve üyeleri, Turgutlu Belediye Meclisine ziyaret gerçekleştirdi. Dernek üyeleri, gençlere yönelik olarak Kuzey Makedonya’ya yapılacak kültür gezisine destek veren meclis üyelerine teşekkür ederek Başkan Çetin Akın ve Turgutlu Belediyesi Meclis Başkanvekili İbrahim Kara’ya çiçek takdim etti.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısında gündemin birinci maddesinde, “2023 yılı Haziran ayı Olağan Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde, “Ek Bütçe Talebi Hakkındaki Plan Bütçe Komisyon Raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde, “Fen İşleri Müdürlüğü hizmet tarifesinde yapılan güncellemelere ait Tarife Komisyon Raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde, “Belediyemize Bağlı TURBEM Dershanesi Kurs Ücretlerinin Belirlenmesine Yönelik Tarife Komisyon Raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde, “İlçemiz Akçapınar Mahallesi 141 Ada 29 Parsele Yönelik Hazırlanan 1/1000 ölçekli İmar Planı Hakkındaki İmar Komisyon Raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde, “5. Mıntıka 1738 Ada 1 Parsel Sayılı Taşınmaz ve Çevresinin Düzenlenmesine Yönelik hazırlatılan 1/1000 ölçekli İmar Planı Hakkındaki İmar Komisyon Raporu” görüşüldü. 1 çekimser oyun kullanıldığı madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde, “Göncüoğlu Seracılık Şirketinin talebi doğrultusunda, kira sözleşme süresinin uzatılması hususu” görüşüldü. CHP Grubunun sözlü önergesi ile maddenin Tarife Komisyonuna havalesi ve süre uzatımı oylandı. 5 yıllık kira süresinin uzatılması karşılığında 12 bin m2’lik yatırım planını içeren madde, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi. Gündemin sekizinci maddesinde, “İlçemiz Subaşı Mahallesinde trafo alanı oluşturulmasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği hususunun İmar Komisyonuna havalesi” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde, “İlçemiz Kent Merkezinin Düzenlenmesine Yönelik hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Plan Notu Değişikliğinin İmar Komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde, “Belediyemizce temin edilen, jeofizik ölçüm cihazlarının kullanılmasına yönelik, harç bedellerinin belirlenmesi amacıyla, konunun Tarife Komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Selvilitepe Mahallesinde kahraman şehidin ismi yaşatılacak

Gündemin on birinci maddesinde, “İlçemiz Selvilitepe Mah. İsmail Kırdar Sokak üzerinde bulunan 2539 ada ile 2542 ada arasında kalan park alanına Şehit Murat Yıldız isminin verilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin on ikinci maddesinde, “Belediyemizce hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile 06.12.2022 tarih ve 100 sayılı meclis kararımız ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin 11.04.2023 tarih ve 282 sayılı Meclis kararı ile onaylanmıştır. Askı süresi içerisinde söz konusu karara itiraz edilmiş olup, itirazın değerlendirilmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi ve meclisimizce değerlendirilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin on üçüncü maddesinde, “İlçemizde faaliyet gösteren kargo dağıtım şirketlerinin mevcut faaliyet alanlarının değerlendirilmesi maksadıyla konunun Trafik ve Ulaşım Komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü. MHP Meclis Üyesi İbrahim Kara’nın sözlü önergesi üzerine söz konusu maddeye servis araçlarının durumu dahil edilerek oylandı. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Temmuz ayı meclis toplantısı gündemin on dördüncü ve son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.