TURBELDAK, İlkokul Öğrencilerini Doğayla Buluşturdu

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) ilkokul öğrencilerine yönelik bir etkinliğe imza attı.

Düzenlediği yürüyüş etkinlikleriyle her yaştan katılımcıya doğa sevgisini kazandırmayı amaçlayan TURBELDAK, ilkokul 1. sınıf öğrencileri ve aileleriyle birlikte Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda doğa ve denizle iç içe bir gün geçirdi. Yaz Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla’nın idaresinde yapılan etkinlikte öğrencilere ilk önce dağcılık sporu ve kuralları tanıtıldıktan sonra Botanik Parkı içerisinde bulunan çeşitli bitkilerin özellikleri ile Milli Park ve Zeus Mağarası’nın tarihi anlatıldı. Öğrencilerin aynı zamanda bugüne kadar görmedikleri yaban hayatının bir parçası olan domuzları yakından görme fırsatları da oldu. Yüzerek ve çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli ve keyifli bir gün geçiren öğrenciler ve veliler, parkur sonunda yaptıkları piknikle de doğada yardımlaşma ve paylaşmayı da öğrendiler.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “TURBELDAK olarak Turgutlu’daki bir okulun 1.sınıf öğrencileri ve velilerle birlikte doğayla ve denizle iç içe bir etkinliği tamamladık. Çok güzel vakit geçirdiğimiz, çocuklarımızla birlikte eğlendiğimiz, doğanın bizlere sunmuş olduğu birbirinden farklı güzelliklere tanık olduğumuz bir etkinlikti. Öğrencilerimize ve ailelerine ilgilerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu güzel etkinlikte aynı zamanda kuruluş amaçlarımızdan biri olan ve her etkinlikte vurguladığımız; ‘Haydi durma sen de gel doğaya, haftada bir gün dahi olsa cep telefonu ve internetten uzaklaş’ mottomuzu da gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.