#

Turgutlu Belediyesi 7. Geleneksel Deve Güreşlerine Son İki Gün

Turgutlu Belediyesi ve Musalaryeniköy Muhtarlığı işbirliğiyle düzenlenecek 7. Geleneksel Deve Güreşleri, 12 Aralık Pazar günü Musalaryeniköy Arena’da yapılacak.

Turgutlu Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 7’ncisinin düzenleneceği Geleneksel Deve Güreşlerine sayılı günler kaldı. Musalaryeniköy Arena’da gerçekleşecek Geleneksel Deve Güreşleri, 12 Aralık Pazar günü 09:00’da başlayacak. Deve güreşi severlerin bir araya geleceği etkinliğe 120 pehlivan deve katılacak.

Girişler ücretsiz olacak ve ring seferleri düzenlenecek

Turgutlu Belediyesi 7. Geleneksel Deve Güreşlerine girişler ücretsiz olacak. Geleneksel Deve Güreşlerine katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. 12 Aralık Pazar günü 09:00 – 14:00 saatleri arasında İbrahimci Parkı önünden her saat başı ring seferleri yapılacak.

Deve Güreşi heyecanı kortej yürüyüşü ile başlayacak

Geleneksel Deve Güreşlerinde kortej yürüyüşü ise 10 Aralık Cuma günü gerçekleşecek. Camiönü Parkı’nda saat 13:30’da başlayacak olan ve pehlivan develerin de katılacağı kortej yürüyüşü, Konakönü Kahvehaneleri, Bayram Yeri Parkı, Altay Meydanı, Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden devam ederek Koza Parkı’nda sona erecek.

Turgutlu’ya yakışır bir etkinliğe daha imza atılacağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Türkmen kültürü ve geleneğinin önemli bir parçası olan deve güreşlerini bu yıl yedinci kez Turgutlu’muzda gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın katılımıyla kentimize yakışır bir etkinliğe imza atacağız. Deve güreşine ilgi duyan tüm hemşehrilerimizi 12 Aralık Pazar günü Musalaryeniköy Arena’ya davet ediyoruz” dedi.